Alig várom már, hogy elkezdjenek nyílni az illatos virágok, lengedezzen a tavaszi melengető szellő, és NE essen állandóan az a fránya eső!
Addig is, míg erre
Az eredeti recept Un déjeuner de Soleil-nek köszönhető, én picit megszíneztem a trüfiket, illetve az ibolyás mellett némi passiógyümölcsös is készült.
Gyere tavasz, várlak már!
Hozzávalók (kb 30 db trüffelhez):
- 150 gr fehér csoki
- 100 gr habtejszín
- 1 tk ibolya esszencia (vagy 1-2 ek ibolyaszirup)
- 1 ek passiógyümölcsös szirup (vagy fél passiógyümölcs leve)
- lila ételfesték (opcionális)
- Lehetőleg este készítsük el az alapot. Forraljunk fel 50 gr tejszínt, olvasszuk meg a csokit (vízgőz felett, vagy mikróban), majd 2 adagban keverjük a forró tejszínt az olvadt csokihoz. Keverjük jól össze, majd adjuk hozzá a maradék 50 gr tejszínt is.
- Vegyük ketté a krémet, az egyik felébe csepegtessük bele az ibolyaszirupot + az ételfestéket, a másikba pedig a passiógyümölcsö(s)t. Fedjük le az edényeket és tegyük egy éjszakára a hűtőbe.
- Másnap verjük fel a krémeket, mintha tejszínhabot csinálnánk (néhány perc alatt kemény "hab" lesz belőle), majd tegyük csillagcsöves nyomózsákba és bonbonkapszlikra, vagy fehércsoki lapocskákra nyomjunk pofás kis kupacokat.
- A kész trüffeleket ismét tegyük legalább 2 órára (de jobb, ha egész éjszakára) a hűtőbe, majd kedvünk szerint díszítve tálaljuk.
Huh, de szépségesek és különlegesek!
VálaszTörlés