2012. május 26., szombat

Epres-bazsalikomos keksz szendvics

 

Nagyon bejött EZ a keksz szendvicses dolog, ezért újra megcsináltam. Kicsit máshogy, kicsit több embernek..senki se panaszkodott rá kicsit sem ;)



 Hozzávalók:
  • Lásd:  itt kivéve: kardamom és vanília aroma. Helyette:
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2-3 apróra vágott bazsalikomlevél
A krémhez:
  •  2-3 szem eper
  • 4-5 bazsalikomlevél
  • 100 gr fehér csoki
  • 50 gr tejszín






Elkészítés:
  1. A kekszet a fenti link alapján elkészítjük.
  2. A krémhez az tejszínt felforraljuk, majd a tűzről levéve hozzáadjuk az apróra tört fehér csokit. Addig keverjük, míg teljesen fel nem olvad a csoki.
  3. Az epret a bazsalikommal összeturmixoljuk, majd a még langyos csokikrémhez hozzákeverjük. Kihűtjük.
  4. A kekszeket megtöltjük a krémmel, majd a hűtőbe tesszük fogyasztásig. 



Ezzel a recepttel neveznék az Ízek és utazások blogszülinapi játékára :)

2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszták, igazán etethetik magukat!

    VálaszTörlés
  2. Hú, ez aztán a finomság, nekem tuti ízlene már csak az eper miatt is!:)

    VálaszTörlés