2012. május 10., csütörtök

Sajtkrémes padlizsántekercsek

 

Mint ahogy egy korábbi bejegyzésemben említettem, van nekem egy Stahl Judit: Enni jó könyvem. Rég nem volt már a kezemben, de az említett bejegyzés kapcsán újra elővettem és átlapoztam. Na, most vagy az én ízlésem változott nagyon sokat az elmúlt években, vagy valamilyen különös oknál fogva nem vettem észre egy csomó irtó tuti receptet.
Ez a pofonegyszerű éhségűző előétel is egy a rengetegből, amit majd a közeljövőben kipróbálgatok.
A képekért elnézést, nem lettek túl előnyösek.


Hozzávalók (2 személyre):
  • 1 padlizsán
  • olívaolaj
  • bors
  • 6 ek  natúr ízű krémsajt
  • 1 fokhagymagerezd
  • kakukkfű
  • 3 szem olajban eltett, aszalt paradicsom (ennek híján én füstölt lazacot használtam)


Elkészítés:
  1. Előmelegítem a sütőt 180°C-ra.
  2. A megmosott padlizsánokat hosszában félbevágom, majd mindkét felet 3-3 hosszú szeletre vágom.
  3. Egy tepsibe sütőpapírt teszek, majd ráfektetem a padlizsánszeleteket. Sózom, borsozom, és ecsettel lekenem kevés olívaolajjal.
  4. Beküldöm a sütőbe, majd kb 15 perc múlva, amikor már fonnyadozni kezdenek, megfordítom őket, és ismét sózok, borsozok. Újabb kb 10 percet hagyom még süldögélni őket.
  5. Közben összekeverem a tölteléket. A sajtkrémbe belereszelem a fokhagymát, majd hozzáadom a kakukkfüvet is. Gyors keverés, kóstolás, ha kell, még ízesítek, illetve hozzáadom a plusz ízt, az aszalt paradicsomot, vagy jelen esetben az apróra szabdalt füstölt lazacfilét.
  6. A langyosra hűlt padlizsánszeleteket megkenem a fűszeres sajtkrémmel, majd feltekerem őket.

13 megjegyzés:

  1. Cukkiniből is ilyen guszta lesz? Nekem nagyon bejön, csak a padlizsánnal nem vagyounk közeli barátságban...:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta, köszönöm ki fogom próbálni.

    VálaszTörlés
  3. Én is vagyok így könyvekkel, 1-2 év után hirtelen egy csomó minden megtetszik belölük! Nagyon jópofa ez a reci, a párom nagyon szeretné, át is küldöm Hozzátok, mert sajna én sem a padlizsánt, sem a sajtkrémet nem szeretem :( Pedig a padlizsánnak minden évben adok egy esélyt... Akkor küldöm a zuram :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nehogymár, hogy Te meg otthon maradsz, csak akad itt valami, ami a Neked is ízlene ;)

      Törlés
  4. Én ugyanígy jártam a Frank Júlia szakácskönyvemmel, hosszú idő alatt a recepteknek csak kb. 10%-át valósítottam meg. Pár héttel ezelőtt újra a kezembe akadt és döbbentem kérdeztem magamtól, hogy eddig miért nem vettem észre a jobbnál-jobb recepteket?...Jó főzést nekünk az újra felfedezett szakácskönyvekből! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :)) akkor mégiscsak ízlésbeli módosulásról lehet szó nálam is :)
      Jó főzőcskét Neked is :)

      Törlés
  5. Nekem ha padlizsán, akkor padlizsánkrém:) De megigérem magamnak, hogy kipróbálom másképp is, mert pl ez a tekercske nagyon ínycsiklandóan néz ki! Miért is maradnék le róla:))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is sokáig így voltam, h csak a padlizsánkrémet voltam hajlandó megenni...aztán megkóstoltam a fokhagymás-joghurtos padl.salátát...aztán meg ezt :)

      Törlés
  6. Előnyös ez a fotó nagyon is, hiszen megkordult a gyomrom a látványra! :-)

    VálaszTörlés
  7. Nem rég hasonlót sütöttem én is, csak ott álltak a tekercsek! Nagyon finom, imádom a cukkinit. :o)

    VálaszTörlés