2012. május 30., szerda

Passiógyümölcsös eperlekvár

 

Amikor megláttam Katuci maracujás eperdzsemjét, azonnal tudtam, hogy ezt nekem is ki kell próbálnom. Amint tudtam, elmentem a közeli hiperszuperbe, ahol be is szereztem a hozzávalókat. Csodaszép passiógyümölcsöket kaptam..az eperrel viszont bajban voltam, mivel nálunk már véget ért a szezonja. Szerencsére sikerült megkaparintanom az utolsó ütött-kopott, fakó gyümölcsöket, amik azt hiszem nem is végezhették volna méltóbban édes kis életüket :)
Katuci, köszönet a receptért! :)





Hozzávalók (3 db 2 dl-es üveghez):
  • 500 gr eper
  • 2 közepes passiógyümölcs 
  • 4-5 ek cukor (attól függ, mennyire édes az eper)
  • fél rúd vanília kikapart magja
  • 1-2 ek zselésítő (dzsemfix)








Elkészítés:
  1. A megtisztított epret és a passiógyümölcs kikapart belsejét lábasba öntjük. Hozzáadjuk a cukrot és elkezdjük főzni.
  2. Forrástól számított 15 percig főzzük, közben folyamatosan kevergetjük.
  3. Az utolsó percekben hozzáadjuk a zselésítőt, átkeverjük, majd lezárjuk a gázt. Igény szerint turmixolunk, vagy így, darabosan beletöltjük a kész lekvárunkat az előkészített üvegeinkbe.
  4. 5 percre fejtetőre fordítjuk őket, majd dunsztba tesszük.

 

6 megjegyzés:

  1. úúú nagyon vártam ezt már:) Barterezzünk. Én küldök epret, te meg passiógyümit:) Ki kell ezt próbálnom:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Oké, megdumáltuk, pacsit rá :)
      Olyan jó lenne igazi MAGYAR epret enni :)

      Törlés
  2. Isteni lehet!!! Még életemben nem ettem passiógyümölcsöt, csak üdítőből rémlik az íze :-)

    Micsoda gyönyörű színek :-)

    VálaszTörlés
  3. Csudaklassz! passiógyümölcs nálam is hiánycikk ;) J

    VálaszTörlés
  4. abban biztos voltam, hogy te megcsinálod! :-) Csúcs! :-)

    VálaszTörlés