Amikor megláttam Katuci maracujás eperdzsemjét, azonnal tudtam, hogy ezt nekem is ki kell próbálnom. Amint tudtam, elmentem a közeli hiperszuperbe, ahol be is szereztem a hozzávalókat. Csodaszép passiógyümölcsöket kaptam..az eperrel viszont bajban voltam, mivel nálunk már véget ért a szezonja. Szerencsére sikerült megkaparintanom az utolsó ütött-kopott, fakó gyümölcsöket, amik azt hiszem nem is végezhették volna méltóbban édes kis életüket :)
Katuci, köszönet a receptért! :)
Hozzávalók (3 db 2 dl-es üveghez):
- 500 gr eper
- 2 közepes passiógyümölcs
- 4-5 ek cukor (attól függ, mennyire édes az eper)
- fél rúd vanília kikapart magja
- 1-2 ek zselésítő (dzsemfix)
Elkészítés:
- A megtisztított epret és a passiógyümölcs kikapart belsejét lábasba öntjük. Hozzáadjuk a cukrot és elkezdjük főzni.
- Forrástól számított 15 percig főzzük, közben folyamatosan kevergetjük.
- Az utolsó percekben hozzáadjuk a zselésítőt, átkeverjük, majd lezárjuk a gázt. Igény szerint turmixolunk, vagy így, darabosan beletöltjük a kész lekvárunkat az előkészített üvegeinkbe.
- 5 percre fejtetőre fordítjuk őket, majd dunsztba tesszük.
úúú nagyon vártam ezt már:) Barterezzünk. Én küldök epret, te meg passiógyümit:) Ki kell ezt próbálnom:)
VálaszTörlésOké, megdumáltuk, pacsit rá :)
TörlésOlyan jó lenne igazi MAGYAR epret enni :)
Isteni lehet!!! Még életemben nem ettem passiógyümölcsöt, csak üdítőből rémlik az íze :-)
VálaszTörlésMicsoda gyönyörű színek :-)
Csudaklassz! passiógyümölcs nálam is hiánycikk ;) J
VálaszTörlésIsteni finom lehet :)
VálaszTörlésabban biztos voltam, hogy te megcsinálod! :-) Csúcs! :-)
VálaszTörlés