2011. március 6., vasárnap

Pudingos párnák

Már oly régóta vágytam arra, hogy újra a számban érezzem azt a különlegesen egyedi ízt, amit csak a könnyedén roppanós és omlós leveles tészta nyújthat.
Sajnos itt felénk Spanyolországban a boltokban csak olyan változat létezik, amiben alkohol is van, mi viszont alkoholt egyáltalán, semmilyen formában nem fogyasztunk vallási okok miatt, ezért a jó egyszerű 'bóti' megoldás kilőve.
Így utólag azt mondom, egyáltalán nem bánom, mert semmihez nem hasonlítható az, ha a saját kezed munkáját eheted, ill. etetheted.
Bátran mondhatom, hogy megtaláltam a tökéletes leveles tészta receptjét. Nem is nagy ördöngősség, bár tény, hogy kicsit időigényes, de hát valamit valamiért ugyebár.


Szóval akkor a recept. Ha megvan a tésztánk, már pofon egyszerű az egész.
Főzzünk meg 1 tasak vaníliás (vagy más ízesítésű) pudingport előírás szerint. Akkor jó, ha kemény, remegős lett a pudingunk, mert így könnyebb lesz majd töltögetni.
Nyújtsuk ki kb fél centisre a levelesünket, majd vágjunk belőle 12-14 db téglalapot.
A lapocskák egyik felére tegyünk 1-2 kiskanál pudingot, a másik felét pedig vagdaljuk be.
Miután készen vagyunk az összessel, kenjük őket körbe tojással, és a vagdalt felüket hajtsuk rá a pudingos részre. Villával nyomjuk össze és sorakoztassuk be egy sütőpapíros tepsibe.
Előmelegített, kb 180 fokos sütőben süssük szép aranyszínűre őket.
Porcukorral meghintve tálaljuk.

Kisgyermekes anyukáknak előszeretettel ajánlom, gyors, egyszerű és nagyszerű :)


( Forrás innen)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése